Bijzondere muurschildering

De gloednieuwe Explore Breda Store op het Stadserf pakt groots uit met een wel heel bijzondere muurschildering. Het kunstwerk is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Bredase kunstenaar Daan van Bommel, het Handpicked Lab, Breda Marketing en Blind Walls Gallery.

Lokaal talent en innovatie

Het drieluik is een ode aan Breda, haar rijke historie en de kracht van innovatie. Daan van Bommel liet zich inspireren door de werken van Jheronimus Bosch en de iconische figuren van Mencia de Mendoza en Hendrik III van Nassau.

De kunstenaar creëerde samen met AI een compleet nieuw werk, waarin de unieke stijl van Daan gecombineerd wordt met de onvoorspelbare creativiteit van kunstmatige intelligentie. Het resultaat is een fascinerend en kleurrijk meesterwerk dat tot nadenken stemt.

Verrassende details

"We zitten nu in een interessante periode waar AI zich nog veel moet ontwikkelen," aldus Daan van Bommel. "Daardoor zijn er interessante fouten te vinden in gegenereerde beelden. Vroeger gebeurde dit ook wanneer de schilder geen goede referenties had."

En dat levert verrassende details op. Zo is de kustlijn van de Mark te zien onder het portret van Hendrik III, en zijn er abstracte elementen die lijken op de Grote Kerk.

Een blik in de toekomst

De muurschildering in de Explore Breda Store is meer dan een kunstwerk. Het is een blik in de toekomst, waar kunst en technologie naadloos samengaan.

"We zijn trots op dit unieke project," zegt Jascha Huisman, Creative Technologist bij Handpicked. "Het is een perfecte illustratie van onze visie op innovatie: creatief, gedurfd en met oog voor de kracht van technologie."

Muurschildering

Kom het zelf bewonderen!

De Explore Breda Store opent op 12 april haar deuren. Kom langs en bewonder de spectaculaire muurschildering met eigen ogen. Laat je inspireren door de creativiteit van Daan van Bommel en de kracht van AI.