Welkom in het lab

Het Lab is dé plek binnen Handpicked waar innovatie in de praktijk wordt gebracht. Innoveren zit immers in ons DNA. Al sinds 1999 helpen wij onze klanten met vernieuwende oplossingen voor het bouwen en versnellen van hun digitale business. Toen ontwikkelden wij de eerste mobiele websites voor i-mode telefoons. Vandaag ontdekken wij de mogelijkheden van AI, Web3 en de Metaverse.

vormentaal

We maken innovatie tastbaar en zichtbaar voor de agencies en haar klanten.

In het Handpicked Lab werkt een dedicated team aan de laatste trends & ontwikkelingen. Dit team werkt samen met de designers en developers uit de Handpicked agencies. We ontdekken de mogelijkheden van Web3, zoals de Metaverse en smart contracts, tot generative AI als GPT en Stable Diffusion, en nog veel meer.

VR
Vandaag ontdekken we de mogelijkheden van VR, A(G)I, Web3 en de Metaverse

Samenwerken met het lab?

Sjoerd van Oosten
vormentaal

Een groenere wereld

In samenwerking met IN10, Studio TMO, en Horizons ontwikkelden wij voor het NBTC de Dutch Cycling Lifestyle tool. Deze vertegenwoordigt een innovatieve stap in het wereldwijd promoten van de Nederlandse fietscultuur. De tool, die straten digitaal transformeert in fietsvriendelijke en groene zones, combineert kunstmatige intelligentie met de expertise van Nederlandse stedenbouwkundigen. 

Het resultaat is een krachtige visualisatie van duurzame stedelijke mobiliteit, met al meer dan 1 miljoen gegenereerde afbeeldingen sinds de lancering op 2 november 2023.

Lees de story

Zegevieren in de muziekindustrie

Het Handpicked Lab heeft indrukwekkend het AI Song Contest 2023 gewonnen met hun team "Synthetic Beat Brigade" en het nummer "How Would You Touch Me?". Dit nummer, dat de complexe relatie tussen mens en machine verkent, is een samenwerking tussen het lab, Dennis Van Leeuwen, Jurriaan Balhuizen, zangeres Zoë Lodewijks en producer Bram Kniest. 

Het gebruik van AI-tools was cruciaal in elk stadium van het creatieproces, van het analyseren van Eurovision winnaars tot het schrijven van lyrics. De bijbehorende videoclip, gecreëerd met geavanceerde technieken en de choreografie van Nicola Balhuizen Hepp, is ook geprezen. 

Dit project belicht de co-creativiteit van mens en AI in de muziekindustrie.

Lees de story
Zegevieren in de muziekindustrie

Waar traditie en innovatie elkaar kruisen

Bij Handpicked Lab en Frontaal Brewing Company hebben we de traditionele brouwkunst naar een nieuw niveau getild door AI te integreren in ons brouwproces. Door de kracht van data-analyse van Untappd en geavanceerde AI, hebben wij een uniek seizoensgebonden tripel bier ontwikkeld, met een verfijnde fruitige twist van peren. Deze innovatie is een harmonieuze combinatie van ons ambachtelijk brouwexpertise en de nieuwste technologie, resulterend in een bier dat zowel verrassend als vol van smaak is.

Lees de story
Blikjes Frontaal Brewing Company Tripel Intelligence en peren

Monnikenwerk

In het kader van 1000 jaar Brabants Kloosterleven vroeg Graphic Matters inwoners en bezoekers van Brabant typisch monnikenwerk te verrichten. De interactieve installatie Scriptorium trok drie maanden door de provincie om duizend handschriften te verzamelen. De handschriften vormen de basis voor een nieuw digitaal lettertype ‘Manus Brabantiae’, exclusief ontworpen voor Straatkrant Sammy.

Lees de story

Shopstreaming in de praktijk

Met shopstreaming wordt de traditionele winkelervaring getransformeerd. Klanten kunnen nu virtueel door een winkel "lopen", producten ontdekken en kopen, realtime vragen stellen en zelfs communiceren met andere shoppers alsof ze fysiek aanwezig zijn. Deze innovatieve benadering biedt niet alleen een unieke winkelervaring, maar brengt ook aanzienlijke voordelen met zich mee, zoals het verzamelen van waardevolle klantgegevens, het versterken van klantrelaties, het verhogen van conversies en het verminderen van retouren. Shopstreaming is de perfecte mix van entertainment en e-commerce en is een signature lab case die is genomineerd voor de prestigieuze DIA Award 2022.

vormentaal

Klaar voor de toekomst?

Benieuwd naar wat wij voor jouw business kunnen betekenen, of geïnteresseerd in een samenwerking? Connect het lab.

Neem contact op
Sjoerd, Samet en Jascha

Samenwerken met het lab?

Sjoerd van Oosten