Waar traditie en innovatie elkaar kruisen

Soms zijn er bepaalde projecten die door enthousiasme volledig uit de hand lopen. Vaak door gedeeld enthousiasme, bij de opdrachtgever in het team. Nóg vaker uit persoonlijke interesse in de techniek en het product. Het door Handpicked agencies en het Bredase Frontaal ontwikkelde AI-bier, is er zo een. 

Een aantal maanden geleden hebben wij met oprichter van Frontaal Brewing Company, Roel Buckens, gebrainstormd over wat voor mogelijkheden AI te bieden heeft aan Frontaal. Wat nou als je het brouwproces, de ingrediënten, de vormgeving en marketing helemaal door AI tools laat bepalen? Wat voor bier zou daar uitkomen?

Statistisch onderbouwd

Als je een passie hebt voor bier en geniet van het verkennen van nieuwe smaken, dan ben je ongetwijfeld al bekend met Untappd. Op dit platform kun je niet alleen je favoriete bieren vastleggen, maar kun je ook waardevolle recensies delen met een gemeenschap van gelijkgestemden. Maar wist je dat Untappd niet alleen voor ons, de bierenthousiastelingen, een schat aan informatie herbergt? Voor bierbrouwers biedt dit platform een unieke kans om toegang te krijgen tot waardevolle gegevens.

Statistisch onderbouwd

AI tripple bier

Een ode aan de herfst

Met behulp van geavanceerde AI-technologieën hebben we een model getraind dat diep in de gegevens dook, de ingrediënten en de bereidingswijze van deze bieren ontcijferd en verfijnd. En hier begint het intrigerende deel... We lieten ons leiden door de seizoenen en ontdekten dat het bier van de maand september een kenmerkende 'fruitige toets' had. Wat volgt is een subtiele, maar smaakvolle ontdekking: in september schittert de peer als het ultieme symbool van deze maand.

Deze onthullende inzichten hebben we op een unieke manier toegepast in het ambachtelijke brouwproces bij Frontaal. Onze getalenteerde brouwmeesters namen deze gegevens 1:1 over en lieten ze samensmelten met hun uitgebreide expertise. Het resultaat? Een bier dat niet alleen de zintuigen prikkelt maar ook een verhaal vertelt dat teruggaat tot in de kern van het seizoen.

Een ode aan de herfst

Frontaal Tripel Intelligence Bierblikjes op een hoop peren

"Spannend wel – er zit toch 6.000 liter in die ketel"

Sjoerd van Oosten

Creative Director Handpicked Lab

De dag des oordeels

Vandaag zijn we het eindproduct gaan proeven. Spannend wel - er zit toch 6.000 liter in die ketel. Hoe smaakt het? Is het een echte tripel? Is de peer niet te overheersend? De eerste slok viel meteen in de smaak en wij vonden het resultaat enorm goed! Of, zoals Roel het zelf bestempelt: "Goud 🔥"

Ben je benieuwd geworden en wil je het proberen? Kom dan snel eens langs op onze vrijdagmiddagborrel of bestel het bier in de webshop van Frontaal.

De dag des oordeels

Rob, Sjoerd, Jascha, Guus, Samet, Roel & frontaals brouw-bot in de fabriekshal van Bredase microbrouwerij Frontaal
Rob, Sjoerd, Jascha, Guus, Samet, Roel & frontaals brouw-bot in de fabriekshal van Bredase microbrouwerij Frontaal