Lancering Dutch Cycling Tool

2 november 2023

Handpicked Lab heeft samen met IN10, Studio TMO en Horizons in opdracht van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) de Cycling Lifestyle AI-tool ontwikkeld.

Transformeer je straat

Met de tool kun je elke straat ter wereld digitaal transformeren in een fietsvriendelijke en groene omgeving. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI), Google Streetview en de kennis van Nederlandse fietsexperts krijgen mensen wereldwijd de mogelijkheid om een tintje van het Nederlandse fietsers landschap toe te voegen aan hun eigen leefomgeving. De Cycling Lifestyle AI-tool maakt onderdeel uit van een campagne van NBTC om de positionering van Nederland als fietsland verder te versterken.

Voorbeelden van gegenereerde afbeeldingen

Gezonde leefomgeving

Fietsen speelt een belangrijke rol in duurzame en gezonde mobiliteit. De tool laat mensen nadenken over de voordelen van een groenere en gezondere leefomgeving. Zo vermindert overschakelen van de auto naar de fiets de uitstoot van koolstofdioxide, wat klimaatverandering tegengaat, en verbetert het de algehele luchtkwaliteit. Ook verhoogt regelmatig fietsen de levensverwachting met 3 tot 14 maanden en voorkomt het ernstige ziekten, zoals hart- en vaatziekten.

Lancering
Op 14 oktober lanceerde NBTC een grote campagne met onder andere meer dan 50 interactieve billboards in Londen, Parijs, Brussel en Düsseldorf en radio-interviews met vier landelijke radiozenders in het Verenigd Koninkrijk, waaronder de BBC. Kort na de lancering werden er al meer dan 442.000 afbeeldingen gegenereerd van over de hele wereld.

Gebruik tool

Gezonde leefomgeving

Kaart met gegenereerde afbeeldingen