Handpicked wint 5x Dutch Interactive Awards

6 juni 2024

Handpicked is in de prijzen gevallen tijdens DIA 2024. De Dutch Interactive Awards bekronen het allerbeste interactieve werk van Nederland. Oftewel, die prijs wil je pakken én dat deden we! Verschillende Handpicked agencies gingen naar huis met een felbegeerde award en ook het Handpicked Lab werd als winnaar uitgeroepen.

Groenere en fietsvriendelijke straten met AI

Norday (voorheen IN10 en GRRR) ontwikkelde samen met Handpicked Lab de Dutch Cycling Lifestyle AI-tool voor het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Een slimme tool waarmee je elke straat transformeert naar een fietsvriendelijke en groene omgeving. Typisch Nederlands dus! De razendpopulaire AI-tool werd al meer dan 1,5 miljoen keer gebruikt en won twee Dutch Interactive Awards. In de categorie digital for good ontving Norday een zilveren DIA en de tool scoorde goud in de categorie AI-toepassingen.

Triple Intelligence

Handpicked Lab, Weekend en Frontaal Brewing Company tilden het traditionele bierbrouwproces naar een hoger niveau met de hulp van geavanceerde AI. Zo ontstond Triple Intelligence, een uniek seizoensgebonden bier met een fruitige twist van peren. Innovatie en ambacht kwamen nog nooit zo smaakvol samen en dat bleef niet onopgemerkt: we proosten op een zilveren DIA in de categorie disrupter.

Triple Intelligence

Efteling Spookslot Metaverse

Handpicked agencies Boldly-XR en Weekend ontvingen al drie gouden Lovie Awards voor hun Metaverse-creatie van het Spookslot in de Efteling, maar daar bleef het niet bij. Ze wonnen ook een zilveren DIA in de categorie content. Met behulp van innovatieve laserscans, Web3- en XR-technologieën hebben ze de iconische spookattractie vereeuwigd. Het project verlegt de grenzen van erfgoedbehoud, legt elk detail vast en biedt een exclusieve digitale ervaring voor Efteling-medewerkers.

Looff: de cadeaushop waar je écht blij van wordt

Een goed attentiebeleid is belangrijk voor talentbehoud binnen organisaties, vooral in deze krappe arbeidsmarkt. Daarom ontwikkelde Handpicked agency Bluebird Day het beste cadeauplatform van Nederland: Looff. Door een combinatie van toegankelijk design, een innovatief e-commerceplatform en een compleet nieuwe IT-inrichting, wist Looff nog meer mensen te verrassen, met een flinke omzetgroei als gevolg. Tijdens de awardshow op 6 juni werden ze zelf verrast met een gouden Dutch Interactive Award in de categorie e-commerce.

Bluebird Day