Bjorn Stolte CSO

Breda, 30 januari 2023

Bjorn Stolte (38) wordt per direct Chief Strategy Officer (CSO) van Handpicked agencies. Stolte wordt in die rol verantwoordelijk voor de strategie en groepspropositie van de groeiende agency groep. Stolte was tot eind vorig jaar Managing Director van IN10, dat in 2021 fuseerde met Handpicked agencies.

Volgende fase

Stolte: "In het afgelopen jaar hebben we gefocust op een goede landing van IN10 binnen Handpicked agencies, en het ontwikkelen van een nieuwe organisatiestructuur voor IN10 als zelfstandig agency binnen de groep. Dat is uitstekend gelukt, waardoor nu ruimte ontstond om naar een volgende fase te gaan. Het Handpicked model van digitale superspecialisten gedreven door ondernemerschap is een succesvolle formule, waar veel ingrediƫnten in zitten die fundamenteel zijn voor succesvolle transformaties. Ik kijk er enorm naar uit om ook onze gecombineerde kracht te gaan maximaliseren, en daarmee onze relevantie voor opdrachtgevers die staan voor grote veranderopgaven."

Groep van gespecialiseerde agencies

Handpicked ontwikkelt door op haar model als groep van gespecialiseerde agencies, onder leiding van ondernemers. De agencies, waaronder naast IN10 hoog gewaardeerde agencies als E-sites, Fingerspitz en Bluebird Day, behouden daarbij ook op de langere termijn hun eigen naam en propositie. Steeds vaker worden klanten bediend door meerdere Handpicked specialisten. Stolte gaat aan de slag met het versterken van de overkoepelende Handpicked propositie en dienstverlening aan opdrachtgevers die staan voor transformatie vraagstukken die een multidisciplinaire benadering vergen. Naast ontwikkeling binnen de bestaande groep, kijkt Stolte hierbij in actieve samenwerking met Handpicked co-founder en CEO Rob Peters ook naar kansen voor verdere uitbreiding van de groep.

Overkoepelende regie

Peters: "We koesteren ons ondernemende model van superspecialisten, dat is de basis van ons succes, maar we moeten daarbij ook blijven werken onze gezamenlijke relevantie voor opdrachtgevers. Grotere transformatie vraagstukken vergen een multidisciplinaire benadering, met een stuk overkoepelende regie. Bjorn heeft hier veel ervaring mee en een sterke visie op onze toekomstige waarde voor organisaties in transitie. Mooi om hier samen op te kunnen gaan doorpakken."

Zijn verantwoordelijkheden bij IN10 heeft Stolte overgedragen aan het nieuwe MT van IN10, bestaande uit Rebecca Stadman, Marlies de Gooijer, Wade de Wit en Geoffrey Jansen. IN10 Co-founders Xander Zuidgeest en Arno Wolterman blijven actief binnen IN10, maar gaan zich weer volledig richten op de inhoud. Zuidgeest als Transformatie Strateeg en Wolterman als Creative Director.

Meer over Handpicked

Handpicked is een familie van 10 gespecialiseerde digitale bureaus met in totaal 280 digitale specialisten. Handpicked werd eerder dit jaar in de Emerce100 voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot beste bureaugroep van Nederland.