Op schaal van boer naar bord

Boerschappen

What we changed for the better

Bij veel maaltijdboxen is lang niet altijd duidelijk waar de producten in de box vandaan komen. Boerschappen doet dit anders. Zij kiezen voor voeding die voedt uit een keten die deugt, zonder dat het ingewikkeld wordt. Met een groeipercentage van maar liefst 500% in de laatste twee jaar, werd het voor Boerschappen tijd voor een volgende stap. Wij hielpen ze met de transitie naar een volwassen speler over de gehele linie. Van strategie tot merk, platform, app, marketing en fulfilment.

Co-creatie

Om deze slag te slaan, werd een gecombineerd team geformeerd, met mensen van Boerschappen zelf, experts vanuit Handpicked van BluebirdDay, Weekend, Fingerspitz, Unlock en Say Hai en Outsystems experts van myBrand Conclusion.

Plan van aanpak

We zijn het traject bij Boerschappen gestart met een deep dive in hun organisatie, processen, markt en ambities. Op basis van deze inzichten is met het gecombineerde projectteam in korte tijd een aanvalsplan ontwikkeld. We werkten aan verschillende sporen, van identiteit tot platform, app en fulfilment proces.

Big room planning

Alle verschillende versproducten uit een foodbox vers van boer naar bord krijgen is nog niet makkelijk. Bij dit ingewikkelde proces zijn verschillende partijen en systemen betrokken. Op basis van ‘big room planning’ hebben we met alle betrokken partijen het hele proces en alle afhankelijkheden in kaart gebracht. Zo bespraken we al voor de start alle spannende aspecten, maakten we keuzes en bepaalden we de juiste procesvolgorde. 

big room planning

Het nieuwe Boerschappen

In een korte periode ontwikkelden wij met Boerschappen een compleet nieuwe merkidentiteit, platform, app en marketingbenadering. Daarnaast werden het back-office systeem, subscription management systeem en de inpakband van Boerschappen vernieuwd.

big room planning
Style

Van bezoeker naar Boerschapper

Op het platform, ontwikkeld op Shopware, start voor nieuwe klanten hun Boerschappen klantreis. Een bezoeker bestelt zijn eerste box met Mollie. Wanneer het mandaat voor automatische incasso afgegeven is, reist de klant verder naar subscription management systeem Chargebee - en is de klant officieel Boerschapper. Met onze API sturen we de gegevens door naar OutSystems, waarna de motor van herhaalorders tot inpakservices gaat lopen.

big room planning

Boerschappen bij de hand

Met de app kan de Boerschapper boxen inplannen, pauzeren en ophalen, en heerlijke recepten inzien!

Man staat in een boomgaard en plukt een appel
Vrouw aan het koken

Download de app

Ga naar de Play Store of de Apple Store om de app te downloaden.