Begrip in Dutch Design

Brabantia

  • E-commerce
  • Development
  • Business

What we changed for the better

Brabantia, bekend van hun huishoudelijke producten die net dat beetje mooier, plezieriger en duurzamer zijn, heeft in hun ruim 100 jarig bestaan een plek veroverd in de huizen en harten van miljoenen mensen wereldwijd. Wij hielpen deze certified B-corp bij het ontwikkelen van hun eigen online flagship store, als fundament voor de verdere groei van hun D2C e-business.

Visit the website

brabantia.nl
Een overzicht van de Brabantia website

Langdurige samenwerking

Net als Handpicked heeft Brabantia Brabantse roots. Dat schept natuurlijk een band, maar is op zichzelf geen garantie voor succes. Het onderlinge vertrouwen en het gecombineerde team dat wij in de voorbije tien jaar met elkaar ontwikkeld hebben zijn dat zeker wel. Het huidige Brabantia.com is alweer de tweede versie van hun digitale platform, wat wij samen datagedreven doorontwikkelen. Rondom het platform werken wij daarbij actief aan innovatie van de klantervaring in bredere zin, bijvoorbeeld met AR toepassingen.

Brabantia
Verschillende Brabantia afvalbakken

Van verleiding tot levering

Wij ontwikkelden brabantia.com, het fundament van de digitale business van Brabantia op Adobe Commerce. Middels integraties met hun PIM-systeem Syncforce en WMS gaven we vorm aan de hele journey van verleiding tot levering.

Een aantal afvalbakken van Brabantia

Innovatie van CX

Innovatie is een belangrijk onderdeel op de digitale roadmap van Brabantia. Op regelmatige basis doen wij experimenten met nieuwe technologie, om te kijken hoe we hiermee de klantreis kunnen verrijken. Zo paste we in een vroeg stadium AR toe, om virtueel te ‘passen’ hoe de Bo prullenbak van Brabantia staat in je keuken. Naast dat dit soort interactieve functionaliteiten bijdragen aan de digitale winkelbeleving, zorgt het ervoor dat producten minder vaak geretourneerd hoeven worden op basis van stijl gerelateerde argumenten. Iets wat goed aansluit bij de duurzaamheidsambities van Brabantia, namelijk in 2035 100% circulair te zijn. 

Een champagne kleurige Brabantia prullenbak in een keuken
Brabantia platform