Uitnodiging voor een betere samenleving

Royal HaskoningDHV

  • Business
  • Development
  • Branding

What we changed for the better

Royal HaskoningDHV is een toonaangevend ingenieursbureau. In 140 landen werken zij vanuit hun missie ‘enhancing society together’ in onder andere infrastructuur, water, energie, industrie en de stedelijke omgeving aan slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Het nieuwe corporate platform opent de wereld van Royal HaskoningDHV en nodigt bezoekers uit om samen nieuwe uitdagingen aan te gaan.

De uitdaging
Royal HaskoningDHV werkt aan duurzame oplossingen voor de toekomst waarbij zij hun expertise als ingenieurs, ontwerpers en adviseurs combineren met software en technologie. De resulterende succesverhalen dienen als krachtig marketinginstrument. Het liefst worden deze verhalen verteld door de professionals zelf; maar, ingenieurs zijn geen verkopers. De uitdaging is dus hoe technologie en design kunnen worden ingezet om de unieke kracht van deze professionals te benutten voor je bedrijf, zowel op je eigen platform als daarbuiten?

Awards

Social selling automatiseren

De digitale strategie richt zich op het matchen van cases met de specialisten en de leads binnen specifieke sectoren. Door een connectie met het CRM (dynamics 365) worden persona’s opgebouwd om gepersonaliseerde content in de customer journey aan te bieden. Via het platform wordt de specifieke interesse van een marketing lead geïdentificeerd (MQL) en gekoppeld aan een profiel van een specialist. De MQL wordt vervolgens via LinkedIn Sales Navigator benaderd met relevante content. Hierdoor wordt de bezoekerservaring verlengd tot buiten het platform. 

Royal HaskoningDHV

Technische uitdaging

De scope van het initiële project was het overdragen van een bestaande Sitecore 9 omgeving waarbij een technische verbeterslag nodig was om het platform weer optimaal te laten presteren. Door de technische inrichting binnen Azure was het niet mogelijk om de tenant over te zetten. Er is daarom gekozen om een nieuw, technisch geavanceerd en gebruiksvriendelijk platform te ontwikkelen - een headless oplossing op Sitecore 10 - dat klaar is voor de toekomst.

Het design systeem

Verbeteren klantervaring

Uit de analyse van de customer journeys bleek dat er behoefte was aan een verbeterde en meer verfijnde gebruikerservaring. De focus lag daarom op het verbeteren van de filtering en zoekfuncties op het platform en het optimaliseren van de flow. Daarbij is er gekeken naar de SEO en het aanbieden van relevante content. Om dit te kunnen realiseren is een design systeem ontwikkeld met een enorme flexibiliteit, waarbij alle pagina's zijn opgebouwd uit herbruikbare componenten. Deze componenten zorgen samen met de kracht van het CMS voor een consistente merkbeleving door het gehele platform.

Nieuwe ervaring gebruikers

Er is een nieuw component based platform ontwikkeld op basis van Sitecore 10. Het nieuwe design is gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker, heeft een betere navigatie en duidelijke call-to-actions. Door middel van een intuïtief ontwerp en slimme technologie wordt de klant beter in staat gesteld om door de website te navigeren en belangrijke informatie te vinden. 

Compleet nieuwe gebruikerservaring

Vernieuwende benadering markt

Dit platform is integraal onderdeel van een geautomatiseerde lead en sales funnel van MQL naar SQL. Leads die via het platform informatie opvragen worden benaderd via LinkedIn Sales Navigator. De relatie met deze leads wordt verder versterkt door middel van het aanbieden van relevante content (whitepaper, projecten etc.) via LinkedIn. Het resultaat is dat we de connectie kunnen maken met een CRM-systeem (dynamics 365), om vervolgens persona’s op te bouwen om gepersonaliseerde content in de customer journey aan te bieden. Dit leidt tot een verhoogde betrokkenheid en tevredenheid bij de klanten van RoyalHaskoningDHV.

Nieuwe branding Royal HaskoningDHV

Beter vertegen­woordigd, zonder volledige rebranding

Door de nieuwe Sitecore 10 Managed Cloud-omgeving in combinatie met een nieuw design systeem, waren we in staat om de bestaande website grondig te herzien en te verbeteren op het gebied van design en functionaliteit. Het resultaat: Een even slim als menselijk platform als basis voor performance based marketing binnen een corporate organisatie. 

RoyalHaskoningDHV case