Cultuur & Educatie

Change for the better in cultuur en educatie

Cultuur en educatie zijn van fundamenteel belang in een tijd waarin wij ons als samenleving opnieuw moeten uitvinden. Toch zijn cultuur- en onderwijsinstellingen massaal zoekende naar hun nieuwe rol en relevantie als ook de verbinding met nieuwe generaties en publieksgroepen. Het streven naar een hogere toegankelijkheid en diversiteit maakt die opgave nog uitdagender.

Dit vereist van de cultuur- en educatie sector een radicaal nieuwe denkwijze en een hoge mate van innovatie in vorm, kanalen en beleving. Wij helpen cultuur en onderwijsinstellingen om te anticiperen op deze nieuwe realiteit en bij het vooroplopen in het omarmen van experimentele technologie en immersieve vormen van storytelling. Maandelijks hebben vele miljoenen mensen interactie met digitale platforms en ervaringen die wij ontwikkelden in samenwerking met opdrachtgevers uit deze sector.

Innovatie en transformatie in cultuur en educatie

We combineren design thinking, gebruikersonderzoek en data om kansen tot positieve verandering te identificeren en hierop te acteren. Hierbij nemen wij het stuur en het proces niet uit handen bij onze opdrachtgevers, maar fungeren we als facilitator. Met een hoge mate van co-creatie zorgen wij ervoor dat de diepgaande kennis van onze opdrachtgevers, inzichten vanuit kunst en educatie professionals, publiek en onze eigen specifieke kennis en expertise samenkomen en leiden tot nieuwe relevantie, ervaringen en businessmodellen.

Onze business services

Cultuur en onderwijsinstellingen als mediabrands

Cultuur en onderwijsinstellingen zijn in toenemende mate ook mediabrands die continu in competitie zijn met andere media prikkels. Om bestaand en nieuw publiek te bereiken, moet er gewerkt worden aan zichtbaarheid, profilering en relevantie over uiteenlopende kanalen. Het is daarbij van essentieel belang om als afzender een blijvende indruk achter te laten, door te streven naar betekenisvolle verbindingen en interacties met het publiek.

Onze brand services
Fotomuseum
vormentaal

Immersieve ervaringen

Nieuwe technologie biedt ongekende mogelijkheden voor het verrijken en tot leven brengen van kennis en collecties. Waar bezoekers je aanbod voorheen vooral 'bekeken', plaats je ze nu midden in het verhaal en biedt je ze een impactvolle, immersieve ervaring. Naast het versterken van ervaringen bieden nieuwe technologie├źn als AR, VR en de Metaverse ook ongekende mogelijkheden voor het vergroten van je bereik en markt.

Onze experience services
Man met een VR bril op

Publiek bereiken en raken

Programmeren en activeren zijn sleutelwoorden in cultuur en educatie marketing. Met een goed aanbod ben je er nog niet, je publiek moet weten wat je te bieden hebt en waarom dit relevant voor hen is. Aangezien cultuur en onderwijsinstellingen veelal forse doelstellingen te behalen hebben met beperkte middelen, is een scherpe strategie en gebruik van intelligente marketing technologie een must geworden. Wij helpen cultuur en onderwijsinstellingen bij het ontwikkelen van onderscheidende marketing en communicatie en data-gedreven groei.

Onze marketing services
placeholder

Some of our clients

Anne Frank HOUSE
Effenaar
Oorlogsbronnen
Willem de Koning Academie
Rotterdam Philharmonisch Orkest
Melkweg
Niod
Anne Frank HOUSE
Effenaar
Oorlogsbronnen
Willem de Koning Academie
Rotterdam Philharmonisch Orkest
Melkweg
Niod
Anne Frank HOUSE
Effenaar
Oorlogsbronnen
Willem de Koning Academie
Rotterdam Philharmonisch Orkest
Melkweg
Niod
Anne Frank HOUSE
Effenaar
Oorlogsbronnen
Willem de Koning Academie
Rotterdam Philharmonisch Orkest
Melkweg
Niod