Stadspas als plezierexpert

Rotterdampas

  • Branding
  • Marketing
  • Business

What we changed for the better

Rotterdampas is uitgegroeid tot de grootste, meest gebruikte én hoogst gewaardeerde stadspas van Nederland, met meer dan 225.000 pashouders. Zo hebben we succesvol de switch weten te maken van een pas met een magazine en een website naar een volwaardig digitaal en offline vrijetijds- & plezierplatform. 

Rotterdampas

Rotterdampas bestaat al 35 jaar en heeft als doel zo veel mogelijk mensen te laten participeren in de samenleving, met extra aandacht voor doelgroepen die het moeilijker hebben. Mensen die deelnemen aan activiteiten krijgen meer binding met de plek waar ze wonen en raken minder snel in een sociaal isolement. Met de Rotterdampas kun je gratis of met flinke korting leuke dingen doen in en om Rotterdam. Denk aan gratis naar musea, de bioscoop, sporten, uit eten en nog veel meer. Op die manier zorgt de Rotterdampas ervoor dat de stad toegankelijk wordt voor iedereen, ook de mensen die minder te besteden hebben.

Een moeder en twee dochters in Avifauna

Crossmediaal product

De pas is uitgegroeid tot een succesvol crossmediaal product waarbij meer dan 400 aanbieders uit de stad zijn aangesloten. Samen met deze partners zorgt Rotterdampas ervoor dat iedereen de kans krijgt om mee te doen met de culturele, sportieve, educatieve en simpelweg leuke activiteiten die de stad te bieden heeft. Daarnaast is de Rotterdampas drager van een aantal gemeentelijke bijdragen, bijvoorbeeld voor mensen met een laag inkomen. Met deze tegoeden kan de pashouder school- en sportspullen, kleding en andere producten kopen die bijdragen aan participatie. 

Resultaten

Tot een aantal jaar geleden werd de pas vooral gezien als een voordeelpas. Dat is het in essentie nog steeds, maar met de herpositionering hebben we de nadruk gelegd op het plezier dat de pas brengt. Daarmee is de Rotterdampas uitgegroeid tot de grootste, meest gebruikte én hoogst gewaardeerde stadspas van Nederland, met meer dan 225.000 pashouders. Daarvan worden 99.000 passen gebruikt door mensen met een laag inkomen. Binnen Rotterdam bezit inmiddels 1 op de 4 Rotterdammers de pas. In totaal worden er meer dan een miljoen activiteiten ondernomen. Met een outdoor campagne, website, app, magazine en de social media kanalen staat er een crossmediaal platform dat zorgt voor maximaal plezier in eigen stad. Elk medium heeft zijn eigen rol en draagt bij aan de totaalbeleving, met in het hart de app met alle acties en inspiratie. Doordat de Rotterdampas via zoveel kanalen communiceert, weten ze iedereen in de stad te bereiken.

Tekst RP

App als digitaal hart

Van de merkstrategie, visuele stijl en redactieformule tot aan de digitale strategie, contentstrategie en nieuwe onderdelen in de app. Bij alles wat we doen voor Rotterdampas staat de rol als plezierexpert centraal. De app is daarbij het centrale middelpunt geworden. In de app vindt je de digitale pas, alle acties en inspiratie en kunnen pashouders alles regelen in hun ‘Mijn Pas’-account. Dit maakt de app het startpunt voor alle leuke uitjes die de stad te bieden heeft! Op dit moment is de app het meest gebruikte kanaal voor zowel inspiratie als informatie over de acties. Hiermee stevent het de website, het magazine en andere uitingen ruimschoots voorbij, voor alle leeftijden. Daarnaast wordt de app in de Play Store en de App Store beoordeeld met 4.5+ sterren.

test

Testen en toegankelijkheid

Omdat de Rotterdampas onderdeel is van de gemeente Rotterdam moeten ze voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen niveau AA. In samenwerking met accessibility.nl hebben we ervoor gezorgd dat de app voldoet aan de WCAG 2.1 niveau AA richtlijnen. De app is bijvoorbeeld volledig te gebruiken met VoiceOver / TalkBack. Tijdens het gehele design proces hebben we gebruikgemaakt van een testpanel van Rotterdampassers. In interviews brachten we hun wensen en uitdagingen in kaart. Vervolgens hebben we de ontwerpen voorgelegd en toen de app gebouwd was, hebben we aan de hand van hun feedback en gebruikersdata de ervaringen bijgehouden. Het eindresultaat: een digitaal hart van het merk waar alle Rotterdammers (en de opdrachtgever) maximaal plezier aan beleven!

Kind zit op de nek van zijn moeder en kijkt naar neushoorns
Meisje klimt bij Fun forest