Gezondheidszorg

Change for the better in de gezondheidszorg

De gezondheidszorg kampt met ongekende uitdagingen, waaronder de enorme druk om hoogwaardige zorg te bieden binnen de grenzen van strakke budgetten. Tegelijkertijd neemt het aantal patiënten toe, terwijl het beschikbare personeel afneemt. Cliënten hebben toegang tot een schat aan informatie, behandelopties, gezondheidsgegevens en geavanceerde diagnostische hulpmiddelen, meer dan ooit tevoren. Daarnaast heerst er een groeiende verwachting dat de zorg zich aanpast aan het leven van de mensen, in plaats van dat zij zich moeten aanpassen aan de zorg.

Technologie als aanvulling

Technologie wordt vaak gezien als een oplossing voor veel van deze uitdagingen. Hoewel het onmiskenbaar grote kansen biedt, is het allesbehalve vanzelfsprekend dat het implementeren van technologie per definitie tot positieve verandering leidt. In de zorgsector moet technologie beschouwd worden als een aanvulling, een hulpmiddel om mensen te ondersteunen. Het kan zorgverleners helpen hun werk slimmer, makkelijker, lichter en leuker te maken. Ook kan het cliënten in staat stellen meer zelfstandig te handelen en grip te houden op hun eigen zorg. Deze voordelen kunnen echter alleen worden gerealiseerd als de potentie van technologie wordt omarmd samen mét mensen, in plaats van deze simpelweg over hen uit te rollen.

Innovatie en transformatie in de gezondheidszorg

We combineren design thinking, gebruikersonderzoek en data om kansen tot positieve verandering te identificeren en hierop te acteren. Hierbij nemen wij het stuur en het proces niet uit handen bij onze opdrachtgevers, maar fungeren we als facilitator. Met een hoge mate van co-creatie zorgen wij ervoor dat de diepgaande kennis van onze opdrachtgevers, inzichten vanuit zorgverlenend personeel, cliënten, ketenpartners en onze eigen specifieke kennis en expertise samenkomen en leiden tot tastbare stappen voorwaarts.

Onze business services
placeholder

Merkstrategie in een veranderende gezondheidszorg

Vertrouwen in merken en organisaties is in de gezondheidszorg soms letterlijk van levensbelang. Het wegnemen van twijfel en onzekerheid verhoogt de effectiviteit van de zorg en de behandelingen. Herkenbaarheid en vertrouwen spelen een sleutelrol in de effectiviteit van communicatie gerelateerd aan de zorg.  Wij bieden ondersteuning aan zorg- en farmaceutische merken bij het helder formuleren van hun missie, visie en waarden. Dit vormt de basis voor het ontwikkelen van een duidelijke merkpositionering en identiteit.

Onze brand services
Vormentaal

Omnichannel zorgervaring

Het concept van 'patiënt reizen' is inmiddels een standaardbenadering in de gezondheidszorg, wat heeft geleid tot verbeteringen in zorgtrajecten. Echter, door naar de commerciële sector te kijken, wordt duidelijk dat er nog veel ruimte is voor verbetering. Onderzoek toont aan dat het verminderen van onduidelijkheden, barrières en stress kan leiden tot effectievere behandeltrajecten. Dit benadrukt het belang van verdere optimalisatie en innovatie van de patiënt reizen. Wij ondersteunen zorgorganisaties zowel in het vormgeven van optimale patiënt reizen met behulp van service design methodes, als in het agile realiseren van digitale ecosystemen rondom zorgverlenend personeel en cliënten. Daarnaast beschikken wij over uitgebreide kennis van relevante wet- en regelgeving, privacy en beveiliging kwesties.

Onze experience services
placeholder

Een optimale combinatie van merk en prestatie in de gezondheidszorg

Het zorgsysteem transformeren en maximaal effectief maken lukt alleen als alle stakeholders, inclusief de samenleving als geheel, hier actief aan meewerken. Zorgorganisaties worden door innovatie- en transformatieprocessen geconfronteerd met diverse marketing- en communicatie uitdagingen. Dit varieert van interne communicatie over veranderprocessen tot het werven van personeel en het activeren van nieuwe digitale diensten. Wij zetten onze uitgebreide ervaring in marketing en communicatie binnen het consumer brand domein in om zorgorganisaties te ondersteunen in het effectief inzetten van hun marketingcommunicatie in het digitale tijdperk.

Onze marketing services
Druppelbril

Some of our clients

CZ
Janssen
Thebe
Roche
Partou
Novartis
Heyleys
Laurens
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Amgen
CZ
Janssen
Thebe
Roche
Partou
Novartis
Heyleys
Laurens
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Amgen
CZ
Janssen
Thebe
Roche
Partou
Novartis
Heyleys
Laurens
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Amgen
CZ
Janssen
Thebe
Roche
Partou
Novartis
Heyleys
Laurens
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Amgen
CZ
Janssen
Thebe
Roche
Partou
Novartis
Heyleys
Laurens
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Amgen